Gimnáziumi évek - LKG TV

Független, objektív online televízió a Leövey Klára Gimnázium és diákság közéleti híreiről

lkg tv_2.png
lkg tv_1.png

Az LKG TV (első generációja) a Leövey Klára Gimnázium független diáktelevízijaként működött 2017 októbere és 2019 januárja között. Mit jelent a gyakorlatban az, hogy egy diáktelevízió független? Az LKG TV szerkesztési alapelvei között a problémaközpontú újságírás dominált, tehát igyekeztünk betölteni az amerikai "watchdog" szerepet iskolánkban. Újságírói közhely (ugyanakkor teljesen igaz), hogy a jó téma az utcán hever, így mi is mindig ebből indultunk ki. Időről-időre felmértük a diákság és tanárok problémáit, majd ezeből merítkezve készült havi rendszerességű híradónk. Gyakori volt az is, hogy televíziónk kikacsintott a nagyvilág híreire, amiket igyekeztünk minél inkább diákközpontú perspektívából feldolgozni. Többször is tudósítottunk különböző tüntetésekről, kultúrális eseményekről,külpolitikai eseményekről.

A három év alatt a hazai közélet kiemelkedő alakjai is megszólaltak híradóinkban. Interjút készítetettem többek között Kolosi Péterrel, az RTL Magyarország vezérigazgatójával, Geszti Péter dalszövegíróval és reklámszakemberrel, de még Szabados Ágnes műsorvezetővel is. Exkluzív tudósítással jelentkeztünk a fiatalok kedvenc zenés darabjának, a Pál utcai fiúk egyik főpróbájáról is. 

Az LKG TV mai napig fontos része szakmai portfóliónknak. Bár rengeteget fejlődtünk azóta, minden mostani tudásunk az öt fős szerkesztőség munkájából kamatozik. Megtanultuk a gyártásszervezés alapjait, továbbá, hogyan fogjuk hozzá egy forgatási engedély megírásához, vagy, hogy éppen mi kell egy kiegensúlyozott összeállítás elkészítéséhez. Szakmai sikereket is köszönhettünk diáktelevíziónknak. Nem telt el úgy év, hogy a DUE Médiahálózat dobogóján nem állt volna LKG TV-s szerkesztő-riporter, vagy operatőr-vágó.

Ballagásunkat követően 2019 szeptemberétől az LKG TV ifjú tagjai viszik tovább azt, amit mi elkezdtünk, immár magazin műsorként. 

Az alapító stáb tagjai:

Infotainment koordinátor-főszerkesztő: Szilaj Gabriella

Műsorvezetők: Kovács Noémi és Benda Péter

Szerkesztő-riporterek, operatőrök-vágók: Meggyes Bence, Berecz Péter

lkg tv_4.jpg

Az LKG TV utolsó és többi adása is megtekinthető a YouTubeon.